» Sipariş Takip » Üye Girişi » Üye Ol
Çiçek & Bitki Bakımı
Çiçekler ve Bitki Bakımı
Atatürk Çiçeği (euphorbia pulcherrima):
Kışın yapraklarınıdökmeyen bir çalı türüdür. Yılbaşına doğru açan sarı renkli küçük çiçekleri, özellikle bu çiçeklerin altında yer alan ve yaklaşık iki ay süreyle nar kırmızısı renginde kalan çiçek bürgüleri gösterişlidir. Sivri uçlu, iri, geniş, oval biçimli yapraklan açık yeşil renkli olur. Kış mevsiminde güzel görünümü ile iç mekanlarda istenen bîr bitkidir. Atatürk çiçeğine uygun toprak hazırlamak için bahçe toprağına kil çürümüş yaprak ve yanmış çiftlik gübresi karıştırılır. Suyu seven bir bitkidir. Nemli ortamları tercih eder. Kuru ortamları sevmez. Eğer, yaprakları sarkıyorsa aşırı sulandığı anlaşılır. Aydınlık ve ılık ortamları sever, çok sıcak ortamlardan hoşlanmaz. Kışın en düşük 15oC’ye kadar dayanabilir. Atatürk çiçeğinde birinci yılda saksıdeğişimine gerek yoktur. Bitki ikinci yılda da muhafaza ediliyorsa, yerinden sökülüp toprağı değiştirilerek aynı saksıya konabilir. Gövde çelikleri ile üretilir.


Cennetkuşu Çiçeği (Strelitzia reginae):
Saksıda yetiştirildiğinde l m kadar boylanıp çevresine 60 cm kadar yayılabilir. Açık yeşil renkli, derimsi dokulu, uzun saplı ve kürek biçimli yaprakları 50 cm’ye kadar uzayabilir, Nisan-Mayıs aylarında açmaya başlayan çiçekler yeşil-mor renkli gaga biçimli bir çiçek tabanından çıkan sarı-turuncu çanak yapraklan ve koyu mavi renkli taç yapraklarıile kuş kafasını andıran güzel bir görüntü oluşturur, Her çiçek birkaç hafta süreyle açık kalır. Modern mobilyalarla döşenmiş iç mekanlarda hoş görünür. Cennet kuşu çiçeği, içinde organik maddeleri bol bulunan bahçe toprağına, dere kumu ve kil karıştırılarak hazırlanan toprağısever. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde bitkinin saksısındaki toprağınemli kalacak şekilde sulamalı. sonbahar ve kış mevsimlerinde daha az su verilmelidir. Bitkinin yapraklarını nemli bir bezle silmek iyi sonuç verir. Aydınlık ve havadar yerleri seven bitki, doğrudan güneş, ışığıkarşısında bırakılmamalıdır. Ilık ortamları seven bu bitki, kışın en düşük 10 oCye kadar dayanabilir. Bitkinin kökü eğer saksısını doldurmuşise ilkbahar mevsiminde uygun toprak eklenerek bir numara büyük saksıile değiştirilebilir. Cennet kuşu bitkisi tohumunda ya da ilkbahar mevsiminde alınan yan piçleriyle çoğaltılır. Devetabanı (Jilodendron): Derimsi dokulu, koyu yeşil renkli yapraklarıyla sıcak iç mekanlarda, yosun sarılmış kazıklar dikilen saksılardan tırmandırılarak yetiştirilmeye elverişlidir. Uygun koşullar sağlandığı zaman l ,2-2 m arasında boylanıp çevrelerine 60 cm kadar yayılabilir. Devetabanı türü bitkiler, zengin karışımlı toprağı ve suyu severler. Yapraklarına su püskürtülmeli, saksı toprağında ise su biriktirilmemelidir. Kışın saksıtoprağının nemli tutulması yeterli olmaktadır. Ilık ve gölgeli ortamları seven bu bitkiler kışın en düşük 15 oCye kadar dayanabilir. Bitkinin kökleri saksıyı doldurmuş ise bir numara büyük saksıya konur, gerekirse kökü traşlanabilir. Devetabanı türü bitkiler, gövde çelikleri ile ya da gövde parçasına bağlı bir yaprağının toprağa daldırılması ile çoğaltılır.


Kala(zantedeschia aethiopica):
Uzun saplı, temren biçimli, koyu yeşil renkli, 25 cm uzunlukta, iri ve gösterişli yapraklan vardır, ilkbaharda açan uzunca ve ağzı açık, boru biçimli beyaz çiçekleri gösterişlidir. Modern mobilyalarla döşenmiş iç mekanlarda güzel görünen kala bitkisi, saksı içerisinde 60-80 cm boylanabilir ve çevresine 30-40 cm kadar yayılabilir. Zengin karışımlı toprağı, suyu ve nemli ortamlarısever. Kala bitkisinin toprağı nemli tutulmalı, yapraklarına yazın su püskürtülmelidir. Çiçeklenme dönemi bittikten sonra saksı toprağının sürekli nemli tutulması yeterli olur. Güneşli, havadar, serin ve ılık ortamları seven bitki kışın en düşük 80oC’ye kadar dayanabilir. Bitkinin kökleri saksısını doldurmuş ise ilkbaharda uygun toprak eklenerek saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Bitki yeterince gelişme göstermez ve saksı değişimine ihtiyaç duyulmazsa, ilkbaharda yerinden sökülür. kökleri traşlanır, uygun toprak eklenerek bitki aynısaksıya dikilir.


Kamelya (camellia japonica):
Derin damarlı, sert derimsi dokulu yeşil yaprakları; kışın ve ilkbaharda rozet biçiminde az katlıya da katmerli açan beyaz, pembe ya da kırmızı iri çiçekleri vardır. İç mekanlarda yetiştirildiği zaman sağlam kazıklarla desteklenmelidir. Kamelya zengin karışımlı kireçsiz toprağı, suyu ve nemli ortamlarısever. Çiçek açtığı dönemde bol sulanmalı, çiçek açma dönemi bitince suyu biraz azaltılmalıdır. Bitkiye her zaman kireçsiz su ya da yağmur suyu verilmelidir. Yarı gölge yerleri tercih eder, kışın en düşük 70oC’ye kadar dayanabilir. Bitkinin kökleri saksısını doldurmuş ise ilkbaharda, uygun toprak eklenerek saklısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Kamelyalar tohumu ile ya da gövde çelikleri ile çoğaltılır.


Sikas (cycas revoluta):
İç mekan bitkisi olarak uzun yıllardan beri tercih edilen bir bitkidir. Koyu yeşil, sert ve herdem yeşil (dökülmeyen) yapraklan süsleyici özellikler taşır. Ağır gelişen, yüzyıl kadar yaşayan sikaslar en fazla 1,8 m’ye kadar boylanabilir. Bitki yerinden olabildiğince az hareket ettirilmelidir. Bu bitki zengin karışımlı, süzek toprağı ve bol suyu sever; ancak saksı dibinde su birikmemelidir. Yaz mevsiminde arada bir yapraklarına su püskürtülmesi olumlu sonuçlar verir. Yarı gölge ve havadar yerleri tercih eder, tropik bölge bitkisi olduğu için sıcak ortamları sever. Kışın en düşük 15 oC’ye dayanabilir. ilkbaharda, bitkinin kökleri saksısını doldurmuşise uygun toprak eklenerek saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Anaç bitkiden ayrılan piçleri ile çoğaltılır.



İç Mekanlarda Bitki Düzenlemeleri:


Bitkileri düzenlemede kişisel zevkler ön plana çıkmaktadır. Bitkilerin genelde konuldukları yerler ışıktan kolayca yararlanabileceği pencere kenarlarıdır. Pencerenin bitkiye sağladığı yarar yanında bazısakıncaları da vardır. Bu sakıncalardan birisi bitkiyi direkt güneş ışığına manız bırakması, diğeri ise kışın oda ısıtıldığı zaman bitkinin her tarafı ısınırken, pencereye bakan diğer tarafının soğukla karşıkarşıya kılmasıdır. Bu nedenle pencere kenarlarına bitki koyulurken sıcaklık değişiminden etkilenmeyecek bitki türleri seçilmelidir. Bitkilerin düzenlenmesi sırasında, ışık, sıcaklık ve nem gibi özel istekler göz önünde bulundurulmalıdır. Birbirleri ile benzer istekleri olan bitkiler bir araya getirilmelidir. Hava cereyanına maruz bırakılmamalı, günlük bakımı için kolay ulaşılabilecek bir yerde bulundurulmalıdırlar. Genellikle uzun boylu olan bitkiler arkaya, kısa boylu bitkiler ön kısma alınmalı ve yaprak şekli ile renk uyumu iyi ayarlanmalıdır.



Tatile Çıkmadan Önce Bitkilerin Bakımı:

Mümkün olduğunca bitkiler aynı yere toplanmalı ve uygunluğuna göre lavabo, küvet ya da plastik kaplar içerisine birkaç parça taş veya tuğla konulduktan sonra saksılar taş veya tuğlanın üzerine konarak saksıların alt kısmı bir veya iki parmak su içerisinde kalıncaya kaçlar su ilave edilmesi gerekmekte, havalandırma yapılacak şekilde de ortam hazırlanmalıdır. Eğer bitkiler balkonda kalacak ise gölge bir yere alınarak yukarıdaki işlemler yapılmalıdır.



Yer Değişiklikleri:

Sıkça yer değiştirilmesi sakıncalıdır. Bitkileri yerleştirirken uzun süre kalabilecekleri yerler düşünülmelidir. Yerleri sıkça değiştiriliyor ise yaprak ve tomurcuk dökülmesi görülebilmektedir.

» Genel Bilgiler » Müşteri Hizmetleri » Faydalı Bilgiler » İletişim
» Hakkımızda » Çiçek & Bitki Bakımı +90 216 469 45 41/42
» Hizmetlerimiz » Kime ne gönderilir? Kayışdağı cd. no:67 Ataşehir / İstanbul
» Mesafeli Satış Sözleşmesi » Banka Havale Bilgileri » Çiçeklerin anlamı info@cicekevi.com.tr
» İptal & İade Prosedürü » Güvenlik » Özel Günler
» Sık Sorulan Sorular » Teslimat » Burçlar ve Çiçekler


Acarkent çiçekçi , Acarkentte çiçekçi , acıbadem üniversitesi çiçekçi , Acibadem çiçekçi , Acibadem caddesi çiçekçi , Acibadem Hastanesi çiçekçi , Acibademde çiçekçi , Adem Yavuz Mahallesi çiçekçi , Adile Sultan Sarayı çiçekçi , Akasya Avm çiçekçi , Akyaka avm çiçekçi , Alemdag çiçekçi , Alemdağ caddesi çiçekçi , Altayçeşme mahallesi çiçekçi , Altunizade çiçekçi , Anadolu Hisari çiçekçi , Andromeda çiçekçi , Astoria avm çiçekçi , Aşaği Dudullu çiçekçi , Atakent çiçekçi , ATASEHİR çiçekçi , Ataşehir çiçekçi , Ataşehir çiçekçi , Ataşehir çiçekçi , Ataşehir ata bloklarındaki çiçekçi , Ataşehir Finans Merkezi çiçekçi , Ataşehir Küçükbakkalköy çiçekçi , Ataşehir merkezde çiçekçi , Ataşehir Nikah Dairesi çiçekçi , Ataşehir Sedef sitesi çiçekçi çiçekçi , Ataşehirde çiçekçi , Ataşehirde çiçekçi , Aydınevler mahallesi çiçekçi , Bagdat caddesi çiçekçi , Bağlarbasi çiçekçi , Bağlarbasi çiçekçi , Bağlarbasi çiçekçi , Bağlarbasinda çiçekçi , Bağlarbaşı ermeni rum mezarlığı çiçekçi , Bahariye çiçekçi , Bahariye çiçekçi , Bahariyede çiçekçi , Bakkalköy çiçekçi , Basibüyük çiçekçi , Bati Ataşehir çiçekçi , Bati Ataşehir çiçekçi , Bati Ataşehirde çiçekçi , Bayar caddesi çiçekçi , Bayar caddesi çiçekçi , Beşiktaş çiçekçi , Beşiktaşta çiçekçi , Beykoz çiçekçi , Beykozda çiçekçi , Beylerbeyi çiçekçi , Bostanci çiçekçi , Brandium çiçekçi , Bu Yaka Avm çiçekçi , Bulgurlu çiçekçi , Bulgurluda çiçekçi , Büyükbakkalköy çiçekçi , Caddebostan çiçekçi , Caferağa çiçekçi , Camlİk Mahallesi çiçekçi , Canpark avm çiçekçi , Canpark avm çiçekçi , Canparkta çiçekçi , Capitol çiçekçi , Cevizli çiçekçi , Cevizli çiçekçi , Cnr Fuar çiçekçi , Cnr Fuarda çiçekçi , Çamlica çiçekçi , Çamlica Camii çiçekçi , Çekmeköy çiçekçi , Çekmeköy Çamlık çiçekçi , Çekmeköy Merkez mh. çiçekçi , Çekmeköy Ömerli çiçekçi , Çekmeköy Şahinbey çiçekçi , Çekmeköyde çiçekçi , Çekmeköyde çiçekçi , Çengelköy çiçekçi , Çengelköy çiçekçi , Çiftehavuzlar çiçekçi , Çubuklu çiçekçi , Çubuklu 29 çiçekçi , Des sanayi çiçekçi , Dragos çiçekçi , Dragos çiçekçi , Dudullu çiçekçi , Dudullu Esenşehir çiçekçi , Elmalikent çiçekçi , Emaar square çiçekçi , Emaar Square çiçekçi , Erenköy çiçekçi , Esenevler çiçekçi , Esenler çiçekçi , Esentepe çiçekçi , Fairmount hotel çiçekçi , Fenerbahçe çiçekçi , Fenerbahçe çiçekçi , Feneryolu çiçekçi , Ferhatpasada çiçekçi , Ferhatpaşa çiçekçi , Ferhatpaşa çiçekçi , Feriköy Mezarlığı çiçekçi , Fikirtepe çiçekçi , Fulya çiçekçi , Gayrettepe çiçekçi , Gebze çiçekçi , Gebzede çiçekçi , Göztepe çiçekçi , Greenpark-Otel çiçekçi , Gülensu mahallesi çiçekçi , Gülsuyu çiçekçi , Hasanpaşa çiçekçi , Haydarpaşa çiçekçi , Hidiv Kasri çiçekçi , Ihlamurkuyu çiçekçi , içerenköy çiçekçi , ikbal caddesi çiçekçi , İmes çiçekçi , İnkilap mahallesi çiçekçi , inönü mahallesi çiçekçi , İstanbul Fuar çiçekçi , istanbul Optimum Outlet çiçekçi , istanbul Optimum Yeni sahra çiçekçi , İstinye Park çiçekçi , Kadiköy çiçekçi , Kadiköy Şifa Hastanesi çiçekçi , Kadiköyde çiçekçi , Kalamis çiçekçi , Kalamista çiçekçi , Kandilli çiçekçi , Kanyon çiçekçi , Kanyon Avm çiçekçi , Karacaahmet çiçekçi , Karacaahmet Mezarlığı çiçekçi , Kartal çiçekçi , Kartal Atalar çiçekçi , Kartal Soğanlık çiçekçi , Kartal Uğur Mumcu çiçekçi , Kartalda çiçekçi , Kavacik çiçekçi , Kavacik çiçekçi , Kayısdagi caddesi çiçekçi , kayışdağı caddesi çiçekçi , Kayişdaği çiçekçi , Kayişdağinda çiçekçi , Kazımbekir mahallesi çiçekçi , Kentplus çiçekçi , Kisikli çiçekçi , Kiziltoprak çiçekçi , Koşuyolu çiçekçi , Koşuyolunda çiçekçi , Kozyataginda çiçekçi , Kozyataği çiçekçi , Kozyataği çiçekçi , Kozyataği çiçekçi , Kozzy Avm çiçekçi , Kurtköy çiçekçi , Kurtköy Uydukent çiçekçi , Kurtköy Yenişehir çiçekçi , Kuzguncuk çiçekçi , Kücüksu kasri çiçekçi , Küçükbakkalköy çiçekçi , KÜÇÜKBAKKALKÖY çiçekçi , Küçüksu caddesi çiçekçi , Küçükyali çiçekçi , Levent çiçekçi , Leventte çiçekçi , Libadiye çiçekçi , Maltepe çiçekçi , Maltepe Fındıklı çiçekçi , Maltepe Merkez Camii çiçekçi , Maltepe Park çiçekçi , Maltepe Piazza avm çiçekçi , Maltepede çiçekçi , Maltepede çiçekçi , Mamakta çiçekçi , Marriot Otel çiçekçi , Mecidiyekoy çiçekçi , Mecidiyekoy çiçekçi , Memorial Hastanesi çiçekçi , Metroctiy çiçekçi , Metrogarden çiçekçi , Metropol İstanbul ataşehir çiçekçi , Metropol İstanbul avm çiçekçi , Meydan Avm çiçekçi , Mimar Sinan Camii çiçekçi , Moda çiçekçi , Moda çiçekçi , Modada çiçekçi , Modoko çiçekçi , Moontown çiçekçi , Mustafa Kemal Mahallesi çiçekçi , Nakkaştepe çiçekçi , Nato yolu caddesi çiçekçi , Ornek mahallesi çiçekçi , Ortaköy çiçekçi , ortaköy çiçekçi , Özdilek park istanbul çiçekçi , Palladium çiçekçi , Palladium çiçekçi , Palladium tower çiçekçi , Pendik çiçekçi , Polonezköy çiçekçi , Rahmanlar çiçekçi , SahrayıCedit çiçekçi , Samandira çiçekçi , samandirada çiçekçi , Sancaktepe çiçekçi , Sancaktepe çiçekçi , Sancaktepede çiçekçi , Saray mahallesi çiçekçi , Sarigazi çiçekçi , Sarigazide çiçekçi , Selamiçeşme çiçekçi , Send flowers İstanbul in atasehir çiçekçi , Send flowers İstanbul in kadikoy çiçekçi , Send flowers İstanbul in Ümraniye çiçekçi , Send flowers turkei çiçekçi , Send flowers turkey çiçekçi , Skyland towers çiçekçi , Soganlik çiçekçi , Soganlikta çiçekçi , Soyak çiçekçi , Suadiye çiçekçi , Suadiye çiçekçi , Sultanbeyli çiçekçi , Sultanbeyli çiçekçi , Sultanbeylide çiçekçi , Surexen çiçekçi çiçekçi , Şaşkinbakkal çiçekçi , Şerifali çiçekçi , Şerifalide çiçekçi , Şile çiçekçi , Şile balibey mahallesi çiçekçi , Şile çavuş mahallesi çiçekçi , Şile kumbaba çiçekçi , Şile meşrutiyet mahallesi çiçekçi , Şilede çiçekçi , Şilede Çiçekçi çiçekçi , Şişli çiçekçi , Şişli ermeni mezarlığı çiçekçi , Tantavi de çiçekçi çiçekçi , Taşdelen çiçekçi , Tavukçuyolu çiçekçi , Tepeüstü çiçekçi , Teşvikiye Camii çiçekçi , Torun center çiçekçi , Trendist Ataşehir çiçekçi , Türkiş Sitesi çiçekçi , Türkiye çiçekçi , Tüyap Fuar çiçekçi , Uphill Court çiçekçi , Ümraniye çiçekçi , Ümraniye Cemil Meriç mh. çiçekçi , Ümraniye Çakmak çiçekçi , Ümraniye Çakmak çiçekçi , Ümraniye Çarşı çiçekçi , Ümraniye Dudullu Merkez çiçekçi , Ümraniye Elmalıkent mh. çiçekçi , Ümraniye Hekimbaşı mh. çiçekçi , Ümraniye Ihlamurkuyu mh. çiçekçi , Ümraniye İnkilap mahallesi çiçekçi , Ümraniye İnkilap Mh. çiçekçi , Ümraniye Kazımkarabekir çiçekçi , Ümraniye kazımkarabekir mh. çiçekçi , Ümraniye Modoko çiçekçi , Ümraniye Nikah Dairesi çiçekçi , Ümraniye Santral çiçekçi , Ümraniye Saray Mahallesi çiçekçi , Ümraniye Yamanevler çiçekçi , Ümraniyede çiçekçi , Üsküdarda çiçekçi , Vadi istanbul çiçekçi , Varyap Meridyan çiçekçi , Viaport Avm çiçekçi , Waterpark avm çiçekçi , Yakacik çiçekçi , Yalı mahallesi çiçekçi , Yaman Evler Mahallesi çiçekçi , Yavuztürk mahallesi çiçekçi , Yedpa çiçekçi , Yeni Çamlica çiçekçi , Yenisahra çiçekçi , Yeşilköy Fuarda çiçekçi , Zincirlikuyu Mezarlığı çiçekçi , Zincirlikuyu Mezarligi çiçekçi , Ziverbey çiçekçi , Ziverbeyde çiçekçi , Zorlu Avm çiçekçi , Zorlu Center çiçekçi , Zümrütevler çiçekçi , Zümrütevlerde çiçekçi ,